Bent je op zoek naar een backpack? Op deze pagina vind je alle backpacks uit ons assortiment. Of je nu op zoek bent naar een groter of kleiner model, een rugzak met daypack of bijvoorbeeld een flightbag om je backpack veilig in te transporteren, je vindt al het aanbod in deze rubriek. Ook vindt je hieronder verdere nuttige informatie en tips.

Een backpack is een functionele rugtas met meerdere technische specificaties. Het doel is om zo veel mogelijk te kunnen vervoeren op een overzichtelijke en veilige manier en de rugzak alsnog comfortabel te kunnen dragen. De backpack wordt optimaal benut wanneer je de volledige ruglengte gebruikt. Dit bepaald uiteindelijk hoe groot de rugzak mag zijn die je koopt. Afhankelijk van de grootte hebben backpacks vaak ook borst- en of heupbanden, grotere modellen hebben vaak wat bredere heup en schouderbanden. Zo wordt voorkomen dat de tas heel erg aan de schouders gaat hangen waardoor je rugproblemen zou kunnen krijgen. Daarnaast hebben backpacks vaak veel handige vakken zodat je de rugzak overzichtelijk kunt indelen en tijdens je avontuurlijke reis de voorwerpen die je veel gebruikt binnen handbereik hebt. 

Bent je er nog niet zeker van bent wat voor backpack je nodig hebt of welke accessoires je eventueel nodig zal hebben voor je reis? Lees deze pagina dan even verder door, hier hebben wij alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat voor backpack heb ik nodig?

Er zijn backpack rugzakken met verschillende soorten functies en maten. Afhankelijk van het doeleinde van het gebruik ervan, kunt je kiezen welke rugzak voor jou het meest geschikt is. Voor extra draagcomfort kunt je letten op backpacks met brede heupbanden, een verstevigd rugpand en een in hoogte verstelbare borstband. 

Het maximale formaat van de rugzak is grotendeels afhankelijk van je lengte en van wat je mee moet/wilt nemen, maar doorgaans is onderstaande een goede suggestie om je aan te houden voor een gemiddeld persoon.

Voor een reis van 1-2 weken adviseren wij te kijken naar een backpack met een inhoud tussen de 45 en 65 liter.
Voor een reis van 3 weken of langer adviseren wij rekening te houden met een benodigde inhoud van 65 liter en groter.
Als je kleiner bent dan 175 dan adviseren we om niet groter te gaan dan 70 liter, omdat de backpack dan boven je hoofd uit zal komen.

Een Flightbag? Is dat nodig?

Als je de backpack incheckt als bagage voor een bus-, trein- of vliegreis is het raadzaam deze ter bescherming is een zogeheten flightbag te stoppen. Dit is meestal een lichte zak, iets groter dan de backpack zodat de rugzak er makkelijk in past. De gehele backpack wordt op deze manier beschermd tegen vuil, vocht en scheuren, tevens kan niemand onopgemerkt iets uit je backpack halen of iets in de backpack doen. Een flightbag is doorgaans verpakt in een klein, compact lichtgewicht pakketje dus zal niet voor overtollig gewicht of bagageruimte zorgen.
Er zijn ook stevigere flightbags te koop, een voordeel is dat deze steviger zijn en beter afgesloten kunnen worden en zo nog meer bescherming bieden doordat deze minder snel zal scheuren. Echter is een nadeel van een stevige flightbag dat deze meestal meer dan 800 gram weegt en niet zo compact opgevouwen kan worden, waardoor je extra gewicht en bagage hebt om mee te dragen. We raden dan ook alleen een zware stevige flightbag aan als je de flight bag niet mee hoeft te nemen gedurende de rondreis.

Bespaar ruimte met een vacuümzak

Tijdens je trektocht wil je natuurlijk zoveel mogelijk spullen mee kunnen nemen, iedere vorm van ruimtebesparing is daarom natuurlijk erg welkom. Vacuümzakken bieden daar een goede oplossing voor. Hiermee kunt u tot wel 70% ruimte besparen, vooral bij dikkere kleding of bijvoorbeeld een deken of slaapzak. Een bijkomend voordeel van het gebruik van het gebruik van vacuümzakken is dat je met het verpakken van je spullen in vacuümzakken alles ook meteen goed schoon en droog blijft. Als je kleine vacuümzakken gebruikt kan je bijvoorbeeld meerdere kleine pakketjes kleding maken, steeds voor een aantal dagen.

Over het algemeen worden door backpackers de Roll-Up Vacuumzakken het meest gebruikt. We verkopen een handig pakket met 10 roll-up vacuumzakken dit Pro pakket is ook te bestellen bij OutdoorStunter. De Roll-up vacuümzakken zijn zonder ventiel en je kunt deze zakken vacuum krijgen door de lucht eruit te persen door de zak op te rollen. Doorgaans zal de zakken wel iets minder vacuüm te krijgen zijn dan de vacuümzakken met ventiel, die je met een stofzuiger of vacuümpomp vacuümeerd. 

We verkopen ook kleine vacuümzakken van bijvoorbeeld een vacuumzak 45x70 cm of een vacuumzak 60x70 cm die met een vacuümpomp vacuüm gezogen kunnen worden. Vaak zijn deze kleinere zakken het beste geschikt voor in de backpack. Voordat je op reis gaat kan je de zakken vacuumeren met een stofzuiger en tijdens de reis kunt u de zakken opnieuw vacuüm maken door middel van een bijbehorende vacuümpomp. We hebben een speciaal travel vacuumzakken pakket samen gesteld van 10 kleine vacuümzakken samen met de vacuümpomp. 

Overige handige accessoires

Wanneer je een backpackreis gaat maken kan het een Daypack handig zijn. Dit is een lichte, kleinere rugtas waarmee u tussendoor met lichtere bagage kunt reizen. Sommige modellen backpacks hebben een afritsbare daypack. Deze gebruikt u voor bijvoorbeeld wandeltochten, bergbeklimmingen of een korte trekking.
Zoals eerder gezegd is een Flightbag onmisbaar wanneer je de backpack incheckt als ruimbagage. Daarnaast kan een Regenhoes voor je backpack goed zijn om mee te nemen om de rugtas te beschermen tegen regen. Bij veel backpacks wordt al een regenhoes meegeleverd, deze zit dan onderin opgeborgen.

Andere soorten rugzakken

Is een backpack toch niet helemaal waar je naar op zoek bent? We hebben ook voldoende andere soorten rugzakken. Bijvoorbeeld een die meer geschikt is voor dagelijks gebruikt en waar bijvoorbeeld ook een laptop in mee kan. Ook zijn er rugtassen met een trolleysysteem. Hier is dan een trekstang in ingebouwd en de tas beschikt over wieltjes. Zo kan de tas zowel op de rug gedragen worden als worden meegetrokken als een trolleykoffer. Dit kan handig zijn wanneer de tas (soms) zwaar beladen is.

Waar je ook naar op zoek bent of voor welk doeleinde je de tas nodig hebt, voor een geschikt tas kan je bij ons terecht. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van een geschikt backpack of andere type rugzak dan horen wij het graag.

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 1