Thermosflessen zijn er in verschillende soorten en maten. Ook zijn er belangrijke verschillen tussen de merken isoleer flessen. In deze rubriek bieden we een divers assortiment thermosflessen aan. Hieronder geven we meer informatie en uitleg zodat je de juiste thermosfles kunt kiezen.

Eigenlijk zou ieder huishouden een aantal thermosflessen in de kast moeten hebben staan. Want hoe handig is het als je een warme drank of kop soep mee kunt nemen en 6 uur later deze kunt nuttigen alsof het net bereid is!

Een thermosfles is een uitkomst als het aankomt op het isoleren van de temperatuur van drank of voedsel. Je kunt hiermee bijvoorbeeld soep, thee of koffie urenlang heet houden of juist een koude drank uren lang gekoeld houden. De isolatiewaarde verschilt per grootte, type en kwaliteit van de fles. Meer daarover wordt hieronder verteld onder het kopje isolatiewaarde. Daarnaast is er nog rekening te houden met het model van de thermosfles die je kiest. Sommige zijn de vorm van een beker zodat je hier rechtstreeks uit kunt drinken waar andere zijn gemaakt om te kunnen schenken. Bij veel grote isoleerflessen wordt een ingebouwde beker meegeleverd, vaak als dop van de thermosfles. 

Thermosflesses zijn meestal gemaakt van RVS en soms van kunststof en ze hebben aan de binnenkant een dubbelwandige isolatie. De binnenkant kan eveneens zijn gemaakt van rvs of van glas (beide bewerkt met een speciale isolerende laag). De lucht die tussen deze wanden zit zorgt ervoor dat de temperatuur aan de binnenkant niet direct voelbaar is aan buitenkant waardoor de warmte langer wordt behouden. Bij veel soorten wordt er een minimale isolatiewaarde (duur van op temperatuur blijven) gegeven. Dit is een goede indicatie maar blijft wel afhankelijk van een aantal factoren. Hoe groter de inhoud hoe langer de vloeistof op temperatuur blijft, doordat er meer massa is (dat gaat alleen op zolang de fles volledig gevuld is). Ook de temperatuur waarin de thermosfles gebruikt wordt speelt een rol (vooral bij de goedkopere flessen. Zo zal een warme drank bij koud weer onder 0 in de winter een minder lang warm blijven dan dan bij een temperatuur van 20 graden.

Een tip om de isolatiewaarde maximaal te benutten is om eerste (warm/kokend) water in de fles te doen. Zo wordt de fles opgewarmd en koelt de drank niet direct een aantal graden af als u deze in de isoleerfles giet. Zo kunt u uiteindelijk langer van een warme drank genieten!

Isolatiewaarde per thermosfles

Om het maken van uw keuzen makkelijker te maken hebben wij hieronder informatie over de isolatiewaarden gedeeld. Hopelijk helpt dit u een beter idee te krijgen over welke isolatiewaarde u nodig heeft voor waar u het product wilt gebruiken. Als je een drank maar voor één of twee uur warm (of koud) hoeft te houden dan kan je prima kiezen voor een goedkopere isoleerfles. Maar wilt je over een periode van 6 tot 12 uur (of langer) kunnen genieten van een hete drank dan moet je echt kijken naar de betere isoleerflessen van het topmerk Thermos!

Thermosflessen van het merk Thermos

Wij zijn officieel dealer van het bekend merk Thermos. Dit is al jaren het populairste merk voor thermosflessen en thermoskannen. De kwaliteit van deze flessen is meer dan bewezen, zo zijn de grote thermosflessen van 1 liter zo goed geïsoleerd, dat je na 24 uur je hand nog kan branden aan het water wat je 24 uur eerder net nadat het gekookt heeft in de fles hebt gestopt.

Alle flessen van het merk thermos hebben een goede isolatie, alleen kan het model van de fles ervoor zorgen dat de drank minder lang warm blijft. Ook zijn er goedkopere flessen (de everyday serie) die niet zijn uitgerust met een thermax laag, waardoor de inhoud minder goed geïsoleerd is.

Heeft een fles een grote vulopening, dan verliest de fles ook sneller warmte waardoor de gegarandeerde tijd dat de inhoud heet blijft een stuk lager zal liggen. 

Waar u ook rekening mee moet houden is de inhoud van de fles en hoe vaak u de thermosfles tussendoor opent. Hoe meer vloeistof er in de fles zit hoe langer de vloeistof zijn temperatuur behoud en hoe voller de fles zit hoe beter. Hoe langer de fles gevuld en gesloten blijft hoe beter dit is voor het behoud van de temperatuur.

Heb je persoonlijk advies nodig bij het kiezen van een thermosfles neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 1