Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
The Windmill

The Windmill - Broodbakbol - Gietijzer

Art.nr: BAKT01
139,95 125,96
Gratis verzending
Niet op voorraad
Verplichte velden:
    - +
    Achteraf betalen met Klarna
    Veilig bestellen & betalen
    Ruim 14 jaar outdoor ervaring
    Gratis verzending vanaf 49,-
    Vertrouwd met Thuiswinkelwaarborg
    Beschrijving The Windmill - Broodbakbol - Gietijzer

    The Windmill - Broodbakbol - Gietijzer

    Er gaat maar weinig boven versgebakken brood. Met behulp van de broodbakbol kun je zelf thuis in je oven het allerlekkerste brood bakken! Het unieke ontwerp van de broodbakbol zorgt ervoor dat er tijdens het bakken stoom ontstaat, waardoor het brood goed kan rijzen en het een lekkere knapperige korst krijgt.

    Maar waarom is die stoom eigenlijk zo belangrijk? In een bakkerij wordt er, zodra het brooddeeg de oven in gaat, wat stoom toegevoegd. Door de stoom komt er een dun laagje water op het deeg, waardoor de korstvorming van het brood wordt uitgesteld. Zo kan het brood tijdens het eerste deel van de baktijd goed rijzen. Halverwege de baktijd is de stoom weg, het brood is dan goed gerezen en kan vervolgens verder gebakken worden tot het knapperig en goudbruin is. Met de broodbakbol wordt dit proces nagebootst en heb je de ideale broodbakoven voor thuis.

    Geëmailleerd
    De broodbakbol is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Gietijzer houdt de warmte lang vast en zorgt voor een goede warmteoverdracht aan het brooddeeg. Doordat de broodbakbol geëmailleerd is, is deze waterbestendig, roestvrij, makkelijk schoon te maken en blijft het deeg minder snel plakken. Van oudsher werd brood al in een gietijzeren pan, de Dutch Oven gebakken, waarbij de pan als oven gebruikt werd. De broodbakbol gebruikt de eigenschappen en voordelen van gietijzer, maar laat de oven het werk doen. De stevige rvs dekselknop zorgt ervoor dat je de deksel van de broodbakbol zelf met ovenwanten goed kunt vastpakken. Met de geïntegreerde handvaten kun je de gehele broodbakbol eenvoudig verplaatsen.

    Brood bakken
    Voor het bakken van brood gebruik je zowel de bodem als de deksel gezamenlijk in de oven. Hoe gebruik je de broodbakbol? Plaats het ovenrooster laag in de oven en zet de broodbakbol (zowel de bodem als de deksel) op het rooster. Verwarm de oven met de broodbakbol minimaal 30 minuten voor op 240 °C. Gebruik ovenhandschoenen om de deksel van de bol te nemen, schuif het brood op de bodemplaat en plaats de deksel er terug op. Verlaag de oventemperatuur naar 220-230 °C en laat het brood zo’n 20 minuten bakken. Verwijder met een ovenhandschoen de deksel en bak het brood in 15-25 minuten goudbruin en knapperig. Laat het brood afkoelen op een rooster.

    Ook perfect voor pizza, quiche, platbrood en nog veel meer!
    Naast het lekkerste brood kun je de broodbakbol ook gebruiken voor pizza’s, quiches, hartige taarten, platbroden en nog veel meer. Gebruik de bol dan zonder de deksel.

    De broodbakbol is ook geschikt om brood mee te bakken in een gasbarbecue met deksel, kamado of andere gesloten barbecue.

    Hoe kunnen we je helpen? Klantenservice:
    Telefonisch contact +31 (0)488 23 44 44
    Stuur een e-mail [email protected]
    Stuur ons een bericht +31 (0)6-40821191
    2405 klanten beoordelen ons met een 9.3
    Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
    We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »
    Categorieën
    Kamperen Reizen Survival Kleding Tools & Uitrusting Sport & Vrije tijd Sale Merken Over ons Blog Klantenservice Mijn account